Ana içeriğe atla

SİLVERLİGHT İle Sürükle Bırak İşlemi

Tasarım açısından oldukça iyi uygulamalar yapmamıza imkan sunan silverligt ile yeni bir uygulama ile karşı karşıyayız.Bu günkü uygulamamız fare hareketi ile sürükle bırak işlemi olacak.Oluşturacağımız herhangi bir nesneyi X ve Y koordinatlarına göre bir yerden başka bir yere alma uygulamasına sürükle bırak özelliği diyoruz.Fare hareketleri ile bir yerden bir yere aldıktan sonra stop işlemi ile hareket ettirdiğimiz nesneyi olduğu yerde durdurmamız gerek...İşinize yaraması dileği ile herkese kolay gelsin.

Öncelikle hareket ettireceğiniz nesneyi oluşturun.Nesneye isim vermeyi unutmayın.


Daha sonra mainPage.xaml.cs sayfasına girelim.



Burada nesne ilk halde iken hareket edemeyeceği için bool türünü false yaptık.
Pointi ilk konuma ayarladık daha sonra hareket edeceği için son konum olacak.

Daha sonra properties panelinden mause olaylarına girmeyi unutmayın.Oluşturacağınız olay  (dortgen_MouseLeftButtonDown) olacak.

Daha sonra yeni bir mouse olayına tıklamamız gerekecek.(dortgen_MouseLeftButtonUp) properties panelinden tıklıyoruz.



Şimdi en önemli olaya geldi sıra.Nesneyi çekip bıraktığımızda yeni bir X ve Y koordinatına geldiği için o kodları yazmamız gerekecek.Buradaki mouse olayı(dortgen_MouseMove) olacak.
Ve bu kodları yazacağız.



Çalışma Kodları
bool surukleniyor = true;
        Point ilkkonum;

        private void dortgen_MouseLeftButtonDown(object sender, MouseButtonEventArgs e)
        {
            surukleniyor = true;
            ilkkonum = e.GetPosition(dortgen);

        }

        private void dortgen_MouseLeftButtonUp(object sender, MouseButtonEventArgs e)
        {
            surukleniyor = false;
        }

        private void dortgen_MouseMove(object sender, MouseEventArgs e)
        {
            Point yenikonum = e.GetPosition(dortgen);
            if(surukleniyor)
            {
                Canvas.SetTop(dortgen, Canvas.GetTop(dortgen) + (yenikonum.Y - ilkkonum.Y));
                Canvas.SetLeft(dortgen,Canvas.GetLeft(dortgen)+ (yenikonum.X - ilkkonum.X));
                   
            }


        }

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Algoritma İle 4 işlem Hesabı Yapan Program

Merhaba arkadaşlar yeni bir algoritma çalışması ile birlikteyiz.Bu günkü çalışmamız dört işlem üzerine olacak.Girilen iki sayı arasında toplama,çıkarma,çarpma ve bölme işlem sonuçlarını ekranda gösterecek.Mini bir hesap makinesi yapacağız ilerde şimdi sadece 4 işlemi konu alan bir çalışma yaptım. Kolay bir uygulama  üstelik karışıkta olmadı Adımları aşağıda gösterdim.Umarım işinize yarar herkese kolay gelsin iyi dersler. ÇALIŞMADA İZLENECEK ADIMLAR Adım 1: Başla Adım 2: Birinci Sayıyı Gir:A Adım 3: İkinci Sayıyı Gir:B Adım 4: sonuç1=a+b A8 gideceğiz Adım 5 :sonuç2=a-b A9  gideceğiz Adım 6: sonuç3=a*b A10  gideceğiz Adım 7: sonuc4=a/b A11  gideceğiz Adım 8: Toplama işleminin sonucu:sonuç1 Adım 9: Çıkarma işleminin sonucu:sonuç2 Adım 10: Çarpma işleminin sonucu:sonuç3 Adım 11: Bölme işleminin sonucu:sonuç4 Adım 12: Bitir PROGRAMDA YAPIYORUZ; İşlemlerimiz bu kadar arkadaşlar.Göründüğü gibi zor bir tarafı yok.Mantık aynı mantık.Sadec...

JavaScript İle Kullanıcı Girişi

Kullanıcı Adı ve Şifreyi biz klavyeden girelim. BİRDE YANLIŞ YAPARAK DENEYELİM ÇALIŞMANIN KODLARI <html> <head> <title>Javascript Dersleri</title> <script language="javascript" type="text/javascript"> var ad=prompt("Adınızı Giriniz"); var sifre=prompt("Şifrenizi Giriniz"); if(ad=="mali" && sifre=="123") { document.write("Tebrikler Giriş Başarılı:", ad,sifre); } else { document.write("Kullanıcı adı veya şifre hatalı"); } </script> </head> </html>

Algoritma İle Ehliyet Sorgulatma

Merhaba arkadaşlar bugün sizinle algoritma ile ehliyet alıp alınamayacağını sorgulayacağız.Basit bir uygulamayı daha önce C # ile yapmıştık şimdi Flow Chart ile yapacağız.Adımları ve kodları sizinle paylaşacağım umarım işinize yarar herkese kolay gelsin. İZLENECEK ADIMLAR: Adım 1: Başla Adım 2: Yaşınızı Giriniz:yas Adım 3: Eğer yas>=18 ise Adım 5  gideceğiz Adım 4: Eğer yas<= 18 ise Adım 6 gideceğiz Adım 5: Ehliyet alabilecek yaştasınız. Adım 6: Ehliyet alamayacak yaştasınız. Adım 7: Bitir PROGRAM İLE YAPALIM Çalışmanın mantığı basit.Eğer girilen yaş 18 ve 18 den büyükse ehliyet alabilecek.Aksi taktirde yaşı 18 den küçükse ehliyet alamayacak.Eğerleri çıkışlara bağladıktan sonra evet yazıları geliyor.Çalıştırdığınızda hata alırsınız.Program size hayır ile bağlamanız gerektiğini söylüyor.Bu nedenle bağlama işlemlerinde hata alıyoruz.Bunlara dikkat etmemiz yeterli.İşinize yaraması dileği ile herkese iyi günler,iyi dersler.